BAŞKAN ALEMDAR ÖZTÜRK’TEN 19 MAYIS MESAJI

Belediye Başkanımız Alemdar Öztürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Büyük Önder Atatürk’ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, haklı gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanımız Alemdar Öztürk, “Tarih boyunca tüm devletlerin kaderlerini tayin eden önemli dönüm noktaları vardır. 19 Mayıs 1919’da başlatılan bağımsızlık mücadelesi de Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır.” Dedi.

Alemdar Öztürk mesajında şunlara değindi:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde yaktığı kurtuluş ateşi ile bir milletin var olma mücadelesi başlatılmış ve bağımsızlığa giden yolda Türk milletinin kaderi çizilmiştir. 19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların da en büyük güvencesidir. Bu vesileyle Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”dedi.