HIZLI ERİŞİM

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ALEMDAR ÖZTÜRK ALEYHİNE TEZGAHLANAN KUMPAS DANIŞTAY’DAN DÖNDÜ

Bu karar sonrasında Danıştay'a itiraz edilmesiyle yağmadan sonra kumpas, geç de olsa deşifre oldu.

Danıştay Birinci Dairesi'nin 2016/2040 esas no, 2016/2585 nolu kararıyla; “Ceyhan Belediyesi sınırları içerisinde bulunan taşınmazlarda geri dönüşüm ve imar uygulaması yapma yetkisinin Ceyhan Belediyesine ait olduğu”, ayrıca “kamu zararından söz edilemeyeceği” belirtilerek “soruşturma izni verilmesine ilişkin kısmının kaldırılmasına” karar verildi.

CEYHAN--Ceyhan Belediye Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'ndeki kamu arazilerinin devlete geri kazandırılması için yaptığı çalışmaları engellemek için Başkan Alemdar Öztürk dahil 8 kişi aleyhinde tezgahlanan kumpas, Danıştay'dan döndü.

Sayın ERDOĞAN'dan Talimat

Sayın Erdoğan 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı hazırlıkları kapsamında Ankara Rixos Otel'de belediye başkanlarına hitaben konuşmasında  “Bulunduğunuz yerde FETÖ'ye peşkeş çekilmiş kamu arazilerini geri almazsanız hakkımı helal etmiyorum.” talimatını vermişti.

Ceyhan Belediyesi, “Paralel Yağmaya DUR” Dedi

Bu talimat sonrasında çalışma başlatan Ceyhan Belediyesi, önceki dönemlerde organize biçimde FETÖ'ye yağmalatılan kamu arazileri için geri dönüşüm imar uygulaması başlatarak, deşifre ettiği paralel yağmayı durdurdu.

Fetullah GÜLEN'in Akrabası HORİZON

Firmasının Yağmaladığı Hazine Arazileri

Yine geçmişte Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurulan ama FETÖ yapılanması tarafından çalınan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi projesi içindeki 432 dekarlık hazine arazisi başta olmak üzere Türkiye'nin enerji şahdamarında yer alan bütün kamu arazilerin resmen ve alenen yağmalandığı tespit edildi.

Bu yağmada başı çeken ise; FETÖ'den tutuklu olan Nakıpoğlu ailesi ve Fetullah Gülen'in akrabası Çalışkan ailesinin sahibi olduğu HORİZON isimli firmaydı.

FETÖ'den Alınan Müfettişler Devreye Sokuldu

FETÖ yağmasının Ceyhan Belediyesi tarafından durdurulması karşısında düğmeye basan odaklar, kamu arazilerinin  devlete geri kazanımını engellemek, yağmayı durduranları cezalandırarak linç etmek ve FETÖ yağmasına ön açmak için bütün kripto uyuyan hücrelerini devreye soktu.

Dönemin İçişleri Bakanı imzasıyla 07 Eylül 2016 tarihinde yargılama izni kararı tebliğ edildi.

Bu kararın ise, yaklaşık 5 ay öncesi olan 15 Nisan 2016 tarihli olması kafalarda soru işareti bırakmıştı.

İhtimal(!) Gerekçesiyle Yargılama İzni

Bu süreç sonrasında şu an FETÖ'den ihraç edilen ve tutuklanan mülkiye baş müfettişinin raporunda “hazinenin zarar uğratıldığı”,  “geri dönüşümlerin tescil edilme ihtimali olduğu anlaşıldığından soruşturma izni verilmesine” karar verildi.

Oysa ki tescil gerçekleşse, FETÖ'nün yağmaladığı kamu arazileri yeniden devlete geri kazandırılarak hazinenin trilyonluk zararları o zamandan bertaraf edilecekti. Neyse ki 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla deşifre olan bu yapıların yağmaları bu kumpasa rağmen sonuçsuz kaldı.

Başkan Alemdar Öztürk'ün Haklılığını Danıştay Tescilledi

“İmar İle İlgili İş ve İşlemler” Algısı da Çöktü

Bu iddia görünümlü iftiraları dayanak yapıp “imar ile ilgili iş ve işlemler” algısı ile “siyasi rant maksatlı yaygara kopartma politikası” da çökmüş oldu.