Ceyhan Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Murat Göğebakan Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda gündemin 1. maddesi gereği açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve Aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Gündemin 2. Maddesinde yer alan Ceyhan Belediyesi 2018 Mali yılı gelir ve gider bütçesi, oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonluğu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 3. Maddesinde belediyenin 2018 Mali Yılı Performans Planı, oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonluğu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 4. Maddesinde ise Ceyhan belediyesi 2018 Mali Yılı Ücret Tarifesi, oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonluğu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 5. Maddesinde Revizyon İmar Planı, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 6. Maddesinde Adana ili Ceyhan ilçesi Mustafabeyli Mahallesi’nde 139 ada 12 nolu parselin imar planı değişikliğinin yapılması talebi, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin7. Maddesinde adana ili Ceyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Ceyhan Belediyesi’ne ait 1005 ada 70 parselin 5.000 metre karelik kısmının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisi, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 8. Maddesinde Adana ili Ceyhan ilçesi Çevretepe Mahallesi’nde bulunan 438 nolu parseli halı saha amacı ile tahsisinin yapılması talebi, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 9. Maddesinde Adana ili Ceyhan ilçesi Gazi Osmanpaşa Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Ceyhan Belediyesi’ne ait 1490 ada 2 parselin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisi talebi, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 10. Maddesi gereği Birkent Mahallesi’nde bulunan mera nitelikli 961 ve 963 nolu parsellerin herhangi bir bölümünde 5.000 ile 10.000 metre karelik uygun bir alanda mesire yeri olarak kullanılması için imar planı değişikliğinin yapılması talebi, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 11. Maddesinde Kurtkulağı ASM arsa devri konusu, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 12. Maddesi gereği Üçdut Mahallesi 517 parselde kayıtlı 2850 metre karelik yüz ölçümlü taşınmazın birinci basamak sayılı sağlık hizmetinde kullanılmayacak olması sebebiyle taşınmaza ait tahsissin kaldırılması talebi, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 13. Maddesinde Murat Göğebakan Kültür Merkezi bahçesi yanındaki arsanın eğitim tesis alanına çevrilerek tahsisinin yapılması hususu, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 14. Maddesi gereği Başören Mahallesi 879 parselde kayıtlı 5000 metre kare yüz ölçümlü taşınmazın birinci basamak sayılı sağlık hizmetinde kullanılmayacak olması sebebiyle taşınmaza ait tahsisin kaldırılması hususu, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin 15. Maddesi gereğince Türlübaş Mahallesi ada1 parselden 1000 metre karelik alanı 22 bin233 TL bedelle 2942 sayılı yasanın 30. Maddesi uyarınca TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına devri talebi, oy birliğiyle İmar Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyonlara havale edildi.
Öte yandan önceki meclis toplantısında komisyonlara havale edilen Sarımazı Mahallesi 501 ada 16 nolu parselde Ceyhan Belediyesi’ne ait 208 metre karelik hissenin satışı konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Ayrıca komisyonlara havale edilen Büyükmangıt Mahallesi 2797 nolu parselde Ceyhan Belediyesi’ne ait 69,84 metre karelik hissenin satışı konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.